Infertilitatea

Infertilitatea este definita ca incapacitatea de a concepe un copil, în ciuda încercărilor de a deveni gravida pe parcursul a 12 luni. Aproape 10 la sută din toate cuplurile de vârstă fertilă - prezinta infertilitate, în conformitate cu Societatea de Medicina Reproductiva.

Există multe cauze diferite de infertilitate. Aproximativ o treime din toate cazurile de infertilitate pot fi atribuite la bărbaţi, o alta treime la femei şi restul de o treime atât ambilor membrii unui cuplu sau a unor cauze inexplicabile.

Infertilitatea este o capacitate diminuata de a concepe si a ramane gravidă în termen de un an şi nu ar trebui să fie confundată cu sterilitatea, care este o incapacitatea de a rămâne gravidă. În multe cazuri, cuplurile infertile pot fi în măsură să realizeze o conceptie de succes prin utilizarea unor intervenţii chirurgicale sau o varietate de proceduri, precum şi utilizarea de mai multe medicamente. Cu toate acestea, aceste tratamente pot fi consumatoare de timp, scumpe si frustrante din punct de vedere emotional si fizic . În multe cazuri, acestea nu pot fi de succes în cele mai multe cazuri, în ciuda eforturilor.

Din aceste motive, cuplurile trebuie să se consulte si sa fie în strânsă colaborare cu medicul lor cu privire la potenţialul de succes în tratamentul infertilităţii, precum şi alte opţiuni, cum ar fi adoptia.

Infertilitatea se produce deoarece procesul de reproducere umană este atât de complicat, căci, chiar şi o perturbare minora poate fi suficienta pentru a deraierea concepţia. În fiecare lună, hormonii produsi în glanda pituitara a femeii pregătesc un ou de ovulatie. Aceşti hormoni sunt numiti foliculostimulanti (FSH) si hormonii luteinizanti (LH).

Femeile sunt cele mai fertile în această perioadă de ovulaţie, care are loc în jurul a 14-a zi a ciclului menstrual. Cu toate acestea, timpul exact al ovulaţiei variază în rândul femeilor din cauza diferenţelor în lungime a ciclului menstrual. După ce o femeie ovuleaza, ovulul este capturat de trompa uterina şi începe trecerea sa in uter. Pentru ca fertilizarea să se producă în mod natural, sperma şi ovulul trebuie să se unească în trompele uterine. Cele mai mari cote de fertilizare apar în primele 12 de ore. Spermatozoizii pot fertiliza ovulul de până la 72 de ore după ejaculare. În cazul în care este fertilizat, ovulul se mută în uter in două - patru zile.

Pentru ca si conceptie să apară, sute de variabile trebuie să se dezvolte în drumul cel bun. Atunci când nu sunt prezente probleme de fertilitate, cuplul mediu cu vârsta cuprinsă între 29 şi 33 de ani are aproximativ o şansă de 20 - 25 la sută de a concepe un copil.

Atunci când ceva perturbă acest proces intervine infertilitatea. Acest lucru poate fi din cauza unor probleme de hormoni, de ovule , sperma sau altele. Exista mai multe tratamente care pot ajuta cuplurile sa elimine obstacolele din calea concepţiei. Deşi nu este întotdeauna de succes, aceste metode conduc adesea la fertilizare şi eventuala naştere a unui copil sanatos.