Dieta cu calorii bune si calorii rele
”Calorii Bune, Calorii rele” este scrisa de Gary Taubes un jurnalist care a subliniat iniţial teoriile sale despre dieta si pierderea in greutate intr-un articol popular în New York Times Magazine în 2002. Aceasta carte explică în detaliu ca o dietă sănătoasă este, de fapt bazata pe ştiinţă săraca şi teorii învechite.
Autorul susţine că publicul a fost indus în eroare să creadă că grasimile si colesterolul sunt cauzele principale de ingrasare şi a bolilor de inima. El dă vina pentru aceste probleme pe un consum crescut de glucide rafinate.
Dieta de bază
Potrivit lui, dacă ne concentrăm pe calorii bune în dieta noastră şi daca tăiem caloriile rele, va fi mult mai uşor pentru noi săsalbim, precum şi pentru sa ne menţinem o sănătate bună.
El spune ca excesul de greutate este legat în principal, de un aport excesiv de carbohidrati. În termeni de bază carbohidratii sunt caloriile rele, în timp ce grăsimile şi proteinele sunt caloriile "bune". Se recomanda să se evite în special carbohidratii rafinati, deoarece acestia determina o producţie excesivă de insulină, care face imposibilă pierderea in greutate.
Dieta se recomandă pentru pierderea in greutate si de prevenire a bolilor cardiace si este una care se bazează pe proteine de origine animală şi legume scăzute in carbohidraţi şi este asemănătoare cu dieta Atkins.
Alimente recomandate cu calorii bune
Carne slabă, carne de pasăre, peşte, ouă, brânză, nuci, avocado, legume verzi, ciuperci, ardei, roşii, grapefruit, pepene galben, fructe de padure.
Exemplu dieta
Mic dejun
omleta
spanac si ciuperci
Gustare
1 cană cu căpşuni
migdale prime
Prânz
Salata de pui Caesar (fara crutoane)
Gustare
1 felie brânză
ardei rosu, telina si castravete
Cină
Friptură la grătar
broccoli
Salata verde cu sos vinaigrette
Recomandari
Taubes spune ca "Exerciţiul fizic nu ajuta la slabit, ci ne face foame" Credinţa lui este că exercitiile pot face de fapt, sa câştigati în greutate, deoarece se mănâncă mai mult decât în mod normal .