Baia cu sare

Photobucket


Daca doresti sa tranformi o baie obisnuita in ceva unic si deosebit, incearca sa adaugi sare de baie si uleiuri naturale intr-o baie calda. Uleiurile naturale si miresmele care se vor raspandi ajuta la relaxarea organismului, la imbunatatirea circulatiei sangelui, elimina srresul, tonifica pielea, inving oboseala si ajuta intarirea organismului.

Efectul baii cu sare asupra organismului este in mod sigur unul purificator. Baile cu sare determina o intensa alimentare a pielii cu sange, favorizand in acelasi timp metabolismul. Baia cu sare este recomandata in cazul eruptiilor, a diatezei, a neurodermitei si a altor afectiuni ale pielii, precum si impotriva stressului.Pentru obtinerea unui efect profilactic, in cazul adultilor, se recomanda ca doza de sare sa nu depaseasca 400 de grame. O baie cu sare dureaza maxim 30 de minute.

Sarea de baie nu este indicata daca ai o afectiune cardiovasculara (ischemica), hipertensiune, probleme dermatologice, leziuni cutanate, insuficienta cardiaca, afectiuni de natura varicoasa mai grava sau boli infecto-contagioase (precum varicela).

Şi masajul cu sare este util, mai ales în înfrumuseţare. Acesta îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, accelerează mişcarea sângelui şi îndepărtează celulita. Pentru a intensifica efectul, după masajul cu sare, faceţi un duş cu apă caldă.