Masajul bebelusului

Photobucket




Masajul bebelusului tau este un mod minunat de a consolida legatura dintre tine si copilul tau. Un masaj de relaxare calmeaza copilul , ajută digestia şi facilitează un somn mai bun. Pe langa aceste beneficii, este de asemenea unul dintre momentele cele mai preţioase din familie .

Ultimele cercetari au demonstrat ca masajul bebelusului are numeroase beneficii de sănătate pentru copil, îmbunătăţeste dezvoltarea sănătoasă şi creşterea. Iata cateva din beneficiile de sănătate cele mai importante ale masajului sugarului:  îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, îmbunătăţeşte digestia, elimina gazele, îmbunătăţeşte postura şi flexibilitatea, intareste sistemul cardiovascular, promovează o mai bună funcţionare a sistemului imunitar, creşte vitalitatea, facilitează relaxarea şi ajuta la un somn calmant şi reconfortant pentru copil.

Pe langa toate aceste avantaje minunate, este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a dezvolta o mai bună comunicare între părinţi şi nou-născut, creând o legătură puternică între ei.

Photobucket


Unul dintre cele mai importante lucruri este de a găsi cel mai bun timp, pentru a te concentra pe deplin asupra copilului dumneavoastră, fără a fi întrerupta. Este la fel de important să se evite masarea înainte şi după hrănire. Cele mai bune ore sunt dimineaţa când amândoi sunteţi în stare proaspătă şi seara, pentru ca bebelusul sa obţina o noapte bună de somn. De obicei, un masaj dureaza timp de aproximativ 15-20 de minute, dar totul depinde de modul în care copilul reacţionează la atingere şi la mişcare. Introduceţi un masaj în programul tău de zi cu zi astfel încât să puteţi oferi copilului dumneavoastră ingrijire delicata si afectiune, lasand copilul sa se bucure de atingerea ta de ingrijire.

Al doilea lucru important este confortul. Asiguraţi-vă că vă aşezaţi sau stati în picioare şi aşezaţi confortabil bebelusul pe spate pe un prosop moale. Asiguraţi-vă că temperatura camerei este suficient de calda şi iluminatul este moale.

Uleiurile de masaj au multe efecte pozitive asupra copiilor, calmeaza şi ofera un sentiment de confort. Optati pentru uleiuri naturale , comestibile, cum ar fi uleiul din seminţe de struguri sau ulei de migdale, dar puteţi folosi si ulei vegetal pur, adăugând o picătură de lavandă, vanilie sau de lamaie pentru a face masajul chiar şi mai plăcut. Uleiurile comestibile sunt cea mai bună opţiune, deoarece copiii tind să se joace cu mâinile sau picioarele şi uleiul poate trece cu uşurinţă în gura lor.