Cele mai bogate alimente in calciu

Image and video hosting by TinyPic
Există cinci surse perfecte de calciu , care pot umple frigiderul :

1. Una dintre sursele cele mai bune de calciu provine de la lactate. De exemplu, o cana de lapte degresat conţine 300 mg de calciu şi 200 g de brânză Cheddar conţine 200 mg.

2. Un pahar de suc de portocale conţine aceeaşi cantitate de calciu ca un pahar de lapte .

3. Dacă aveti un spirit aventuros cu alegerile alimentare , încercaţi algele - 100 g de alge uscate  care conţin de două ori mai mult calciu ca si o cana de lapte (625 mg).

4. Poteinele vegetale , cum ar fi tofu (258 mg pe 1 / 2 cana ) şi fasolea albă (161 mg pe 1 ceasca) sunt alte surse bogate de calciu.

5. Şi nu uitaţi de fructele cu coaja lemnoasa - nu numai ca sunt bune pentru inima ta, dar sunt si bune pentru oasele tale cu 151 mg pe 100 g.

Consumand un produs alimentar bogat in calciu , cu o bună sursă de vitamina C (de exemplu, citrice ) este un mod excelent de a stimula absorbţia de calciu .