Placinta cu mere
Ingrediente:
300 g faina,
200 g unt ,
100 g zahar ,
3 oua,
1 lingurita bicarbonat,
sare,
1 plic zahar vanilat (5-10 g),
500 g mere rase ,
50 g pesmet,
scortisoara.
Mod de preparare:
Crema de zahar ars
Se amesteca untul cu 50 g zahar , pina devine un amestec spumos. Se adauga treptat ouale, sarea si o parte din zaharul vanilat si se continua sa se bata pina cind compozitia devine ca o crema. Se adauga apoi bicarbonatul amestecat cu faina iar aluatul obtinut se lasa la rece o jumatate de ora.
Merele rase se amesteca cu pesmet, 20 g zahar si scortisoara. Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte se intinde pe planseta pudrata cu faina, obtinand o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se aseaza in tava, se perforeaza cu furculita pe toata suprafata si se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata. Se scoate si se raceste in tava. Dupa racire, se pudreaza cu pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform, se pudreaza restul de pesmet si se aseaza a doua foaie care a fost intinsa la fel. Se introduce la cuptor si se coace la o temperatura de 180 C.