Alimente ce contin vitamina C

Photobucket

Desigur, faimoasele fructe citrice - portocale, lămâi, grapefruit, etc. sunt surse excelente de vitamina C. Altele, adesea trecute cu vederea sunt capsunii, kiwi, pepenele galben şi ardeii graşi. Cartofii , de asemenea, au vitamina C în cantităţi semnificative, deoarece acestia sunt consumati pe scară largă de către romani, în mod regulat. Deşi gătitul distruge o parte din vitamine, vă puteţi micşora suma pierdută în cazul în care temperatura nu este prea mare şi nu ii gătiti mai mult decât este necesar.

Ardei gras rosu- 142.5 Vitamina C (mg)

Pepene galben 1/2- 160Vitamina C (mg)

Căpşuni 1 cană - 84.5 Vitamina C (mg)

Mango 1 mediu - 57.3 Vitamina C (mg)

Kiwi 1 mediu - 74.5Vitamina C (mg)

Suc de portocale proaspat sau conservat 1 cană- 48.4 Vitamina C (mg)


Mai mult decât cu orice alta vitamina, cu excepţia acidului folic, vitamina C este uşor să se distrugă. Suma din produsele alimentare scade rapid în timpul transportului, prelucrarii, depozitarii şi pregătirii.