Cele mai bune alimente antioxidante

Photobucket


Alimentele antioxidante sunt esenţiale în menţinerea unui organism sănătos .

1. Fructele de padure

Afinele salbatice au cel mai mare număr de antioxidanţi . Fructele de padure contin, de asemenea, fibre , vitamine şi minerale. Afinele, murele, zmeura au antioxidanţi care lupta impotriva cancerului. Murele, zmeura, căpşunii au capacitatea de a combate substanţele cancerigene.

2. Broccoli

Unii oameni nu pot suporta gustul de broccoli, fiert sau crud. Acest lucru este din cauza geneticii, crezi sau nu. Este o substanţă chimică numită PTC, pe care unii oameni poate detecta şi altii nu .

3. Rosiile

Tomatele contin licopen , care este de două ori mai puternic ca si beta-carotenul şi combate cataracta, cancerul precum şi păstreaza o minte ascuţită.

4. Strugurii rosii

Ei contin resveratrol, care este cunoscut pentru abilitatile sale diverse - scăderea zahărului din sânge, anti-inflamatoare, precum şi proprietăţi anti-cancer. Resveratrol se gaseste in pielita strugurilor rosii.

5. Usturoiul

Usturoiul crud contine o mare cantitate de antioxidanti.

6. Spanacul

Daca nu va place spanacul fiert in puteti consuma crud sub forma de salate, cu rosii si ulei de masline.

7. Ceaiul şi cafeaua

Ambele băuturi contin antioxidanti care reduc riscul de accident vascular cerebral, boli de inima şi cancer. Se credea că ceaiul verde este mai mare în antioxidanţi decât ceaiul negru, dar noi studii au arătat că nici unul nu este mai benefic decât celelalt.

8. Morcovii

Acestia conţin beta-caroten, care este un super-antioxidant puternic care este, de asemenea, găsit în cartofi dulci şi sfecla.

9. Soia

Gasiti pe piata o multime de alimente care contin si soia.

10. Cereale integrale

Posibilitatile de alimentatie cu cereale pentru micul dejun este o modalitate simplă de a începe o zi, cu antioxidanti.