Alimente de evitat in timpul sarcinii
Mancati trei mese pe zi, cu două-trei gustări sănătoase, inclusiv carbohidrati si proteine complexe şi ia vitaminele prenatale, acesta este ghidul perfect pentru femeile insarcinate.
Ştiaţi că anumite alimente contin bacterii coliforme, salmonella, toxoplasmoza si Listeria ? Ce alimente ar trebui , o femeie gravidă sa evite?
Preparate cu ouă şi produsele care conţin ouă este un grup de alimente pe care femeile insarcinate ar trebui să le evite. Excepţie se face în cazul in care ouăle sunt complet fierte . Ouale nefierte bine sau maioneza pot contine salmonella. Acest lucru ar putea fi dăunător pentru tine si copilul tau.
Un alt aliment pe care femeile gravide trebuie să-l evite este carnea de vită şi de pui , insuficient fiarta. Aceste tipuri de carne pot provoca salmonela si toxoplasmoza. Pentru a fi sigur de consumat, asiguraţi-va că sunt bine făcute.
Alte alimente se evitat sunt: fructe de mare, pestele sabie, macroul rege , peşte ţiglă, sushi, somon, păstrăv, stiuca, brânză cu mucegai albastru deoarece aceste delicatese pot sa contina Listeria.
Cofeina ar trebui să fie complet evitata în primul trimestru şi apoi limitata la 200 - 300 mg pe zi in urmatoarele doua trimestre.