O dieta sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos

Photobucket
Avem o viaţă stresantă şi avem tendinţa de a ignora mesele principale în fiecare zi . Organismul nostru are o mulţime de probleme din cauza simplului fapt că avem tendinţa de a "sari" peste micul dejun ... suntem mereu în grabă sau vrem să dormim mai mult, sa mancam mai putin, sau, avem stilul nostru clasic de a servi "cafeaua de dimineaţă" şi credem că este suficient pentru a ne menţine un organism sanatos. Dar, amintiţi-vă că un regim alimentar sănătos începe dimineaţa devreme, la fel ca o zi buna ... Deci, începe ziua cu un mic dejun sanatos, cea mai importanta masa a zilei!

În primul rând, trebuie să ştii că, micul dejun ofera corpului energia necesara pentru o zi întreagă. Organismul tau este într-o odihnă alimentara, dimineaţa devreme, după aproximativ 10 ore de repaus. El isi incepe treptat activitatea, activitatea creierului este maxima în jurul 13, dar activitatea gastrica are nivelul său maxim fiziologic in jurul orei 09:30.


Micul dejun trebuie sa contina un produs lactat si un produs pe bază de cereale. Adauga o sursă suplimentară de lichid: ceai (preferabil ceai verde), sucuri naturale (suc de portocale, suc de mere, nu conteaza, singurul lucru care contează este să fie 100% natural) sau apa minerală.

Nu exagera cu zahărul, deoarece zahărul şi alţi îndulcitori se transforma rapid in energie, care este irosita înainte de ora 11 si veti simti nevoia de va umple din nou. Hidraţii de carbon şi lipidele sunt cele care vă va ajuta să va păstraţi in forma până la ora pranzului. Nu evita carnea, alimentele care conţin grăsimi sau legume, pentru micul dejun, deşi pare ciudat faptul că mâncaţi acest tip de alimente la 07:30 . De exemplu, două sandvişuri cu unt şi şuncă sau ton  cu o rosie, sunt suficiente pentru un organism sanatos.


Deşi poate părea ciudat, sărind peste micul dejun dimineata duce la acumularea de kilograme in plus. Cea mai mare greşeală se compune din: o ceaşcă de cafea şi ţigări , dimineata. Cafeaua va stimula producerea sucului gastric si nicotina creează adrenalină, rezulatand astfel hipersecreţia gastrică hiper şi un puls crescut.